Benodigdheden introductiecursus

Wanneer je je nog aan het oriënteren bent, is het niet verstandig om gelijk al een vlieguitrusting aan te schaffen. Alle benodigdheden voor de introductiecursus (maar ook voor de B1 cursus) worden doorgaans door de vliegschool aangereikt. De volgende zaken zijn wel handig om zelf mee te nemen naar de introductiecursus:

Schoenen

Een paar lichte, waterdichte en hoge wandelschoenen met goede grip is een must. Wanneer je deze nieuw aanschaft let er dan op dat de schoen geen veterhaken heeft. Hier kunnen namelijk veters achter blijven haken tijdens het rennen (= struikelgevaar) en er kan van alles achter blijven hangen wanneer je gaat vliegen met een integraalharnas.

Handschoenen

Met name voor grip, maar zeker ook nuttig ter bescherming. Een paar fitness-, mountainbike- of werkhandschoenen volstaat meestal al.

Kniebescherming

Omdat je zeker in het begin niet altijd op je voeten zult landen, heb je op zijn minst een stevige, beschermende broek nodig die vuil mag worden. Een broek met kniepad-inserts is helemaal ideaal. Dan heb je ze altijd bij de hand ook omdat je met het opbouwen van je toestel nog al eens op je knieen aan het werk bent.