Kosten

Heeel veel lol, voor ‘weinig’

Om zelfstandig deltapiloot te worden heb je een aantal zaken nodig. Doorzettingsvermogen, geduld, respect voor de natuur, vrije tijd en zelfkennis zijn belangrijke vereisten. Maar, ook een portemonnee.

Deltavliegen is wellicht een van de goedkoopste luchtsport. Alleen paragliden komt qua investering in de buurt. De levensduur van een gemiddeld ‘matras’ is echter maar 5 tot 10 jaar terwijl je nog relatief veilige vluchten kan maken met een deltavleugel uit 1980, wat de afschrijving van een vleugel dus beperkt. Aan wat voor kostenplaatje moet je dan denken?

Hiernaast zie je een beknopt overzicht van de totale kosten. Deze kosten worden doorgaans uitgesmeerd over een jaar of 4-5 (lees verder op deze pagina meer hierover). Afhankelijk van wat je allemaal tweedehands kunt aanschaffen, kunnen de kosten voor materialen zelfs nog een stuk naar beneden.

Verder kun je zo veel uitgeven als je zelf wilt. Gewilde extra’tjes zijn onder andere een GoPro camera, GPS, (fiets)handschoenen, een camelbag, een reddingsmes en een sportbril voor in de helm. Deze maken de sport misschien nog leuker/makkelijker, maar zijn zeker geen noodzaak.