Uitrusting kopen

De meeste piloten kopen hun eerste deltavleugel en -uitrusting zoveel mogelijk tweedehands. Dat scheelt een hoop geld en zo kun je even ‘uitproberen’ of je eerste vleugel en harnas echt goed bij je passen. Daarnaast stappen veel beginnende piloten na een paar jaar over van een enkel- (= beginners toestel) op een snellere dubbeldoeker (zie afbeelding hiernaast: dit toestel heeft geen mast zoals een beginnerstoestel).

Wanneer je beginner bent laat je dan ook vooral goed instrueren door je instructeur over welk toestel het beste bij jou en je vliegniveau past.

Informatie over een specifiek toestel opzoeken? Dat kan via de Hang Glider Bible!

Particulier

In veel gevallen wordt een vleugel ‘via-via’ gekocht. Informeer dus bijvoorbeeld bij je instructeurs en mede-piloten of zij nog een tweedehandsje weten. Als dat niet lukt dan kun je het web opgaan. Via Facebookmarktplaats of een van de deltavliegwebsites vind je vaak in een mum van tijd een nieuwe vleugel.

Hieronder zetten we de beste voor je op een rij. En ja, soms moet je even een stukje rijden om hem op te pikken, maar dan heb je vaak ook net die vleugel die perfect bij je past!

Leverancier

Enkele van de deltavliegscholen verkopen ook nieuwe en tweedehands vleugels. Zij zijn vaak importeurs van specifieke merken, waar zij dan ook enorm veel verstand van hebben. Het voordeel van kopen bij een school, maar ook direct bij een producent, is dat je er zeker van kunt zijn dat je vleugel helemaal tip top in orde is.

Als het om een tweedehands vleugel gaat kun je hem laten keuren door de school zodat je er weer een paar jaar tegenaan kunt. Een ander voordeel is, dat zij vaak reserveonderdelen (zoals uprights) op voorraad hebben of voordelig kunnen leveren.

Nederlandse of belgische leveranciers

Delta Fly Adventures

Max L/D

High5

Airspire

Trike Valley

Merken