Bassano del Grappa

Bassano del Grappa

Leuke spot aan de voet van de Vicentijnse Vooralpen. Een spot met doorgaans weinig wind (1-2 Bft uit zuidelijke richting).

Landing

Er is 1 combi landingsplaats (op 160m) voor zowel deltisten als parapenters met een behoorlijke landingstrip (N – S & W – E: lengte 150m) bij het Hotel Garden Relais aan de Via Caose 22, Borso del Grappa (zie ook foto hierboven).

Naast de N – Z landingsstrip ligt parallel nog een tweede landingsstrip voor deltavliegers, mocht het even druk zijn, al is het toch het mooiste om langs het terras te landen (mits je niet op je neus gaat natuurlijk… lachen is gezond).

Landingsplaats met ambiance met een zeer goed restaurant met groot zonneterras (steak Agnus is aanbevolen daar voor 18,- en American koffie voor 1,-).

Webcam landingsplaats:  http://www.trofeomontegrappa.it/cam/atterraggio.php

Start

Meestal is er een warme landwind uit zuidelijke richting die lekker tegen de berg opwaait en zo een perfecte liftband creëert.

Er zijn meerdere starts:

1e Startplaats op 860m; Pedana Delta E – SE met een prachtige ramp. Opbouwplaats bij het Ristorante Al Pupollo met prachtig terras (webcam: http://www.trofeomontegrappa.it/cam/alpuppolo.php).

2e Startplaats op 1080m; Col Campeggia S – SE

3e Startplaats op 1563m; Panettone  E – SE – W

Op deze webpagina kan je terecht voor info, regels en de verplichte ‘flycard: https://flycard.vivereilgrappa.it/

Overnachten

Campers/caravans kunnen gratis overnachten op de parkeerplaats bij de landingsplaats. Een goede ACSI camping is “Santafelicita” op 3km aan de voet van de berg met gratis Wifi: http://camping.anticaabbazia.com/

Voor- en nadelen stek

Voordelen:
– Lang vliegseizoen met aangenaam hoge temperaturen.
– Taxibusje brengt je voor 6,- euro de berg op.

Nadelen:
– In het hoogseizoen een drukke spot met veel paragliders, en er wordt soms door Duitse en Poolse scholen gelest als het weer in hun eigen omgeving te slecht is.