Greifenburg

Greifenburg

Gelegen in het zuiden van Oostenrijk, in de deelstaat Karinthië in het Drautal. Greifenburg heeft twee startplaatsen op de Emberger Alm waar je met de plaatselijke taxibus voor €6,- naar toe gebracht wordt, of met eigen vervoer geraakt wanneer je samen wat afspreekt natuurlijk.

Startplaats 1

De eerste startplaats is op 1740m (Zuid-West) met een steile startramp voor deltavliegers en rechts daarvan een startweide voor parapenters. Vanaf de start heb je een prachtig uitzicht over het Drautal.

Tevens is er op de start een gebouw met toiletten en kun je er broodjes, soep of koffie met appelgebak kopen. Een dagstartkaart (te koop bij het cateringgebouw op de start) kost €5,50 welke je op de startplaats dient te voldoen. Mocht het weer omslaan en je hebt niet kunnen starten dan kan de startkaart de volgende dag weer gebruikt worden.

Startplaats 2

De tweede startplaats bevindt zich op 1860m (Zuid-Oost), met een minder steile startweide maar waar wel wat frontwind nodig is. Deze startplaats is alleen te voet te bereiken of met de plaatselijke verzameltaxi’s.

Landing

De landingsplaats is naast Fliegercamp Camping am See op 610m, waar de hele dag wat te zien is met landingen van delta’s en parapenters.

Uiteraard is het wel weer wijselijk om de landingsplaats vooraf te bekijken aangezien er elektriciteitsmasten in de buurt staan, zodat je daar bij je landingsindeling rekening mee kunt houden.
De grote landingsweide wordt goed onderhouden door de campingeigenaar. Er staan meerdere windzakken.

Camping & omgeving

De camping heeft tevens kamers en appartementen te huur en ook een restaurant waar je goed kunt eten en zelfs s ‘morgens kunt ontbijten. Er is ook een klein meertje met Panorama-webcam van de gemeente naast de camping waar je gratis kunt zwemmen wanneer je op de camping vertoeft.

Meteo

Er staat een meetstation op de startplaats welke online de windrichting, windsnelheid en upwind weergeeft. Check deze hier >

Al met al is Greifenburg een levendige vliegstek waar je altijd aanspraak hebt en goede thermiek als de zon ook maar een beetje wil schijnen.

Door: Henk Peters