Stunt


Op 21 augustus 2017 startte voormalig Nederlands kampioen deltavliegen Arne Tanzer als eerste van Europa vanaf een gebouw! Na een voorbereiding van ruim 10 maanden werd de spectaculaire stunt uitgevoerd. De start vond plaats vanaf De Johanna in Utrecht. Check hier de film:

Deltavliegen als sport

Normaal gesproken vlieg je niet met een deltavleugel vanaf een gebouw. Starten doe je bijvoorbeeld in de bergen of zelfs in Nederlands door middel van een lier. Bij deltavliegen draait alles om spanning en ontspanning, het ultieme gevoel van vrijheid en steeds langer en hoger komen door middel van thermiek. Samen met je vliegmaten kom je op de prachtigste plekken en beleef je de leukste vliegvakanties!

Het leertraject

Iedereen kan leren deltavliegen! Voorwaarde is wel dat je fysiek gezond bent. Via een van de Nederlandse scholen hang ook jij in notime hoog boven de horizon. Op deze pagina lees je meer over het leertraject.

Demonstraties

De komende weken kun je op verschillende plekken in Nederland gaan kijken bij sleeptrainingen. Met een klein vliegtuigje worden deltapiloten omhoog getrokken. Bij deze trainingen kun je de aanwezige piloten en leraren de hemp van het lijf vragen over deltavliegen. Check deze pagina voor meer informatie en data.

In onderstaande film zie je Arne Tanzer in de lucht in Oostenrijk en Slovenië.