WESTERWOLDE (Vliegveld Stadskanaal)

WESTERWOLDE (Vliegveld Stadskanaal)

Vliegclub Westerwolde ligt net boven de grens van Drenthe in Groningen. De club is gevestigd bij het vliegveld Stadskanaal (EHST)

Hier kunnen MLA’s, LSA’s en Delta’s terecht om te starten, te vliegen en te landen. Sinds 2007 is het deltavliegen volledig geïntegreerd met het lichte gemotoriseerd vliegverkeer. Om in Nederland met je delta op hoogte te komen, is vliegveld Stadskanaal bij uitstek een geschikte stek. Je wordt namelijk met de DragonFly rustig op hoogte gesleept en bij thermische omstandigheden natuurlijk ook in een kern van een thermiekbel, zodat je heerlijk verder kan. Vanaf EHST zijn al vele urenlange vluchten gemaakt van honderden kilometers. Misschien dat ooit nog een deltapiloot de uitdaging neemt om van Stadskanaal naar Denemarken te vliegen bij zuidwesten wind (280 km). De deltapiloten hebben ruim 36.000m2 terrein ter beschikking om veilig te kunnen landen op het gras. Er is een camping, een paviljoen, waarin de havenmeester zijn werk doet en een restaurant, waar drankjes, snacks, en kleine maaltijden verstrekt kunnen worden. Het vliegveld is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van Sunrise tot Sunset.

Op afspraak kan er met een ervaren instructeur onder de tandem, belangrijke sleeptechnieken worden bijgebracht.

Mocht je nog nooit gevlogen hebben vanaf vliegveld Stadskanaal dan zou ik dat zeker een keertje plannen.

Je bent van harte welkom om het vliegen hier te beleven en om van het prachtige Groningse landschap te genieten. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren in het landschap.

Info vliegveld Stadskanaal: www.ehst.nl

Info specifiek voor het deltavliegen: www.mintgroen.nl (Rinus in ’t Groen, +31 654 710 717)