Leren Hoe en waar leer je deltavliegen?

Met dank aan de pioniers (zie foto) en iedereen die zich daarna heeft hard gemaakt voor de sport, kunnen we tegenwoordig met veel minder risico’s leren deltavliegen dan vroeger. En dit vliegen kan ook gewoon in Nederland.

Deltavliegscholen

Je kunt leren deltavliegen bij één van de bij de KNVvL aangesloten scholen. In tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken is deltavliegen niet een sport welke je in een weekendje of zelfs in enkele weken leert. Het is dan ook aan te raden om eerst een proefles te nemen bij een school om er achter te komen of het je echt leuk lijkt.

Het leertraject

Als je er, logischerwijs, voor besluit te gaan dan zul je tijdens het leertraject moeten bewijzen dat je voldoet aan de kennis en kunde welke de KNVvL aan de sport stelt.

Brevetten

Aan het leertraject is dan ook een brevettensysteem gekoppeld. Er zijn drie brevetten te behalen in deltavliegland en pas wanneer je brevet 2 in de pocket hebt mag je geheel zelfstandig vliegen.

Examen

Om te slagen voor je brevet dien je een theorie-examen af te leggen. We helpen je hier alvast een beetje op weg met wat je moet weten en kunnen om hiervoor te slagen.

Theorie Links

Diverse informatieve links over de theorie achter het deltavliegen.

Kosten

Deltavliegen brengt naast een flinke portie lol, vrijheid en ontspanning ook wat kosten met zich mee. We zetten op deze pagina globaal voor je op een rij wat je kunt verwachten.