Uitrusting kopen

De meeste piloten kopen hun eerste deltavleugel en -uitrusting zoveel mogelijk tweedehands. Dat scheelt een hoop geld en zo kun je even ‘uitproberen’ of je eerste vleugel en harnas echt goed bij je passen. Daarnaast stappen veel beginnende piloten na een paar jaar over van een enkel- (= beginners toestel) op een snellere dubbeldoeker (zie afbeelding hiernaast: dit toestel heeft geen mast zoals een beginnerstoestel).

Wanneer je beginner bent laat je dan ook vooral goed instrueren door je instructeur over welk toestel het beste bij jou en je vliegniveau past.

Informatie over een specifiek toestel opzoeken? Dat kan via de Hang Glider Bible!

Koopjeshoek

Spyder 14, 2008 te koop voor 1200€. De vleugel is vorig jaar gechecked en in goede staat. Worden meegeleverd: 2 uprights, wieltjes, extra wingtip en speedbar. ... See MoreSee Less

1 years ago  ·  

View on Facebook

3 years ago  ·  

View on Facebook

TE KOOP
Style+ 16, identiek aan Icaro Orbiter
Heerlijke intermediate die makkelijk stuurt en landt en goede prestaties in de lucht biedt

Heeft een aantal jaren bij Aernout als demo gelegen (hij is van 2008) en ik vlieg er nu ruim een jaar mee, en stap over op een Icaro MastR.
Er zijn nooit crashes mee geweest, ik heb nog steeds een reserve upright, die krijg je erbij.
In juli van dit jaar is hij naar de fabriek geweest, nagekeken en heeft nieuwe onderbekabeling gekregen. Volgens Icaro ziet hij er fantastisch uit, alsof hij 2 jaar oud is.
Prijs € 2.800

Alle technische informatie is te vinden op: www.icaro2000.com/Products/Hanggliders/Orbiter/Orbiter.htm

Otto Philipse
0622750867
otto@dimare.nl
... See MoreSee Less

3 years ago  ·  

View on Facebook

3 years ago  ·  

View on Facebook

Verkoop hier nu je deltavliegen gerelateerde spullen. ... See MoreSee Less

3 years ago  ·  

View on Facebook

Particulier

In veel gevallen wordt een vleugel ‘via-via’ gekocht. Informeer dus bijvoorbeeld bij je instructeurs en mede-piloten of zij nog een tweedehandsje weten. Als dat niet lukt dan kun je het web opgaan. Via Facebookmarktplaats of een van de deltavliegwebsites vind je vaak in een mum van tijd een nieuwe vleugel.

Hieronder zetten we de beste voor je op een rij. En ja, soms moet je even een stukje rijden om hem op te pikken, maar dan heb je vaak ook net die vleugel die perfect bij je past!

Leverancier

Enkele van de deltavliegscholen verkopen ook nieuwe en tweedehands vleugels. Zij zijn vaak importeurs van specifieke merken, waar zij dan ook enorm veel verstand van hebben. Het voordeel van kopen bij een school, maar ook direct bij een producent, is dat je er zeker van kunt zijn dat je vleugel helemaal tip top in orde is.

Als het om een tweedehands vleugel gaat kun je hem laten keuren door de school zodat je er weer een paar jaar tegenaan kunt. Een ander voordeel is, dat zij vaak reserveonderdelen (zoals uprights) op voorraad hebben of voordelig kunnen leveren.

Nederlandse of belgische leveranciers

Randonaero Adventures

Max L/D

High5

Airspire

Trike Valley

Merken