De Buizerd

De Buizerd

De Buizerd is een van de meest actieve Deltavliegverenigingen in Zuid-Nederland. (Website). Het nieuwe lierveld is gelegen aan Het Sas 12 in Alphen, nabij militaire vliegbasis Gilze-Rijen. Deze vliegbasis is overigens in het weekend niet actief. Wel kun je zweefvliegers in de omgeving verwachten.

Het veld is ZW – NW georiënteerd en heeft een afmeting van 900 meter bij 160 meter (op het middenstuk). Aan beide zijdes is voldoende parkeerruimte langs de weg.

Hier wordt vrijwel ieder weekend gelierd als het weer het toelaat en er tenminste 4 aanmeldingen zijn. Het vliegseizoen is van eind maart tot eind oktober. Lidmaatschap kost 50,- euro per jaar, en een lier jaarabonnement is voor leden is geheel gratis. Kosten per lierdag voor niet leden/gastvliegers zijn 20,-

Kijk op de website voor de regeling voor gastpiloten. Vereist zijn een geldig B2 Brevet met lieraantekening, medische verklaring en een geldige W.A. verzekering. Zorg tevens dat je het Buizerd Lierboekje hebt doorgelezen zodat je bekend bent met de lierprocedures. Kijk  hier  of er voldoende aanmeldingen zijn en of er gevlogen wordt.