Saint-Vincent-Les-Forts

Saint-Vincent-Les-Forts

Deze zeer mooie vliegstek is vooral interessant tijdens een Mistral omdat deze stek voor krachtige noord (-westen) winden is afgeschermd. Tijdens het hoogseizoen is deze stek minder interessant omdat het dan en ontzettend druk is en omdat de enige officiële landingsoptie voor deltisten dan gesloten is.

Start

De start is bedekt met kunstgras en voor deltisten makkelijk te doen. Wel is er weinig ruimte omdat ook de altijd aanwezige parapenters deze start gebruiken. Dus alleen wanneer je helemaal klaar bent kun je aan de start verschijnen.

Landing

Landing strand St. Vincent

Landen op het stenen strand bij St. Vincent.

De enige officiële landingsoptie, op het stenen strand aan het meer bij Camping Campéole Le Lac, is open van september tot mei. Echter, ook wanneer het water voldoende laag staat, is het terrein vrij smal en bedekt met stenen en dus alleen geschikt voor mensen met voldoende landingskunde. De wind is er wel altijd licht en constant.

Een ander landingsterrein ligt in dit zelfde laagseizoen aan Camping Lou Pibou iets verderop. Maar deze zal voor de meeste onder ons veel te klein zijn. Ook de toplandingsmogelijkheid naast de start zal voor veel deltavliegers te krap zijn.

Andere alternatieve landingsvelden zijn wel te vinden (bv. net boven Camping Lou Pibou) maar boeren in de omgeving staan er om bekend niet echt vriendelijk gezind te zijn naar onze luchtsport.

XC

De meeste vliegeniers die hier starten vinden direct rechts van de start een grote huisbel.

Stek: http://www.paraglidingearth.com/pgearth/?site=2539

Door: Rens Peeters